Nieuwe foto voor de Permanente Buitenexpositie Kunstfotografie Weesp

En na ruim een jaar werd het tijd om een nieuwe kunstfoto, uit de serie Imagine, te laten zien aan de ‘s-Gravelandseweg!

Project

Tijdens de corona periode ontstond mijn idee voor een permanente buitenexpositie voor kunstfotografie aan de ‘s-Gravelandseweg in Weesp. In april 2021 kwamen er donaties binnen voor mijn project via doneeractie.nl en door aanvulling vanuit een gemeente subsidie kon het project in september echt gerealiseerd worden. Twee van mijn kunstfoto’s werden geprint op weersbestendig trespa plaatmateriaal van 170x100cm en in een groot stalen frame gepresenteerd dat goed zichtbaar is vanaf de openbare weg.

Missie
Ik wil voorbijgangers en recreanten, zoals wandelaars en fietsers, vrij laten genieten van kunstfotografie in de openbare ruimte. In deze Corona periode hebben veel Weespers het wandelen opgepakt om aan hun dagelijkse beweging te voldoen en even te ontspannen. De dagelijkse beslommeringen laten weinig ruimte voor verstilling en verbeelding. Hoe mooi zou het zijn als mensen door mijn foto’s even een moment van verstilling en verwondering ervaren. Kunst helpt om rust en kalmte te ervaren in ons drukke bestaan. Een, voor mij, onmisbare oase van stilte! De ‘s-Gravelandseweg is een favoriete wandelroute voor zowel Weespers als recreanten van buitenaf.

Dankwoord
Met grote dank aan de mensen die mijn project hebben ondersteund, mijn donateurs, Brigitte Weesie beleidsadviseur kunstvorm cultuur Amsterdam, de gemeente Weesp voor toekenning van de subsidie Weesper Kei, het Weesper Nieuws voor het interview artikel, de buurtjes voor hun steun via handtekeningen, Joost Zwagerman van Fe plus staal en design voor het frame, Ron Droomers van Coloron voor de fotoprint, mijn zwager Jos voor de mooie plek in het landje en hulp bij het plaatsen samen met mijn man Tom. En niet te vergeten de modellen Henriette Andersen en Laura Gobrial die hebben meegewerkt aan mijn fine-art fotoserie.